Подробна прогноза от albena.bg

За Албена

За Албена

Албена се намира на 30 км. от град Варна и на 40 км. от град Добрич. Уникалното съчетание от неповторими природни дадености и прекрасни условия за почивка изграждат славата на Албена, като един от най-предпочитаните туристически комплекси в страната. Далеч от пристанища и други индустриални съоражения тук водите на Черно море са кристално чисти и обливат кристалният пясък на плажната ивица по протежение на 6 км. За приятен престой на туристите в Албена плажът се поддържа ежедневно. Изградени са над 25 спасителни поста, чрез които се осигурява спокойната и безопасна почивка на гостите на курорта. Напълно в унисон с непокътната природна красота наоколо. В Албена специално внимание се обръща на зелените и екологични площи. Съдадени са паркове, които предлагат неповторими усливия за романтични разходки или уединение и почивка от шума на големия град.

На разположение на туристите в Албена са над 14900 легла, разпределени в 43 комплекса, 4 вилни селища и 1 къмпинг., категория от 2 до 4 звезди. Хотелите разполагат с всички необходими усливия: кабелна телевизия, телефонни линии. ресторанти и барове, интернет зали, медицинско обслужване, конгресни зали, басейни,спортни съоръжения и др. На всяка рецепция можете да получите информация за провеждащите се културни и спортни мероприятия, екскурзии, информация за вещи под наем, да поръчате самолетни билети, да резервирате места в ресторант и др.

За хората от различните възрастови групи в Албена са предвидени разнообразни развлекателни и полезни забавления. По-младите гости на комплекса магат да се потопят в множеството различни по вид заведения, в които работят елитни и доказали се бармани,да се забавляват в караоке клуб или пък да се уединят в някое от приказните кафенета на самия морски бряг. За хората от третата възраст е на разположение модерен балнеологичен център, който се намира в хотел „Добруджа".

Културно информационен център:
Намира се непосредсвено срещу хотел „Добруджа". Обособен като средище на културни мероприятия в прорамата му всяка година се включват различни концерти, изложби, пленери, фестивали и др.

Поща:
Намира се до административната сграда и работи всеки ден от 08.00 часа до 17:00 часа. Кaртички и писма можете да оставяте на рецепцията на хотела или да пуснете в пощенските кутии в комплекса.

Банки:
Банките са отворени от понеделник до петък от 09:00 до 16:00 часа.най-добре е да вземете със себе си паспорт,който може да е необходим при обмяна на валута или изплащане на чекове. В някой от хотелите на Албена има банкомати,но на всяка рецепция се предлага като услуга обмяна на валута.

Кредитни карти:
В големите хотели, офиси за отдаване на автомобили под наем, в някои ресторанти и търговски центрове можете да се възползвате от основните международни карти. Информация за това кои кредитни карти се приемат, можете да получите от стикерите на витрините на магазините и хотелите.